Aktuellt

Arkiv

Fakta för fan

Lekcenter

Perspektiv & Retrospektiv

Topplistor

Lekcenter

Det här är mittpunkten för alla med barnasinnet i behåll. Allt började med lek så hur långt vi än kan tänkas växa (ut)ifrån det så kommer vi aldrig helt ifrån att allt i det stora loppet kretsar kring denna startpunkt, dvs barnet inom oss. Nu leker vi kanske hellre med själva tanken på sakerna som vi en gång lekte själva med och här samlar vi dessa tankar om dessa saker att leka med. Det här är vårt lekcenter.


2019-04-04 Lekcenter: Vår egen toyblogg
Hej och varmt välkomna till ett sprillans nytt inslag för leksaksavdelningens del här på POPKORN. Vår alldeles egen blygsamma blogg kring lite av varje med anknytning till det här med leksaker. Eller kort och gott vår egen toyblogg. Detta är väl något av en spontan idé som vi har något olika tankar med. Något lite mer lättsamt, lite mer random, lite mer löst sammanhängande, lite mer... Ja, något lite mer lekfullt helt enkelt. ^_^

2018-10-14 Lekcenter: Zbots
Exakt tio år efter den första texten här på sidan om en något mindre allmänt känd leksakslinje smågubbar från Galoob kommer här en text om en annan något mindre känd leksakslinje smågubbar från Galoob. Eller rättare sagt så skulle ha varit fallet om allt gått som planerat. Men bättre sent än aldrig så även om det hade varit mycket mer passande om detta kommit upp på samma datum just tio år senare får nu istället tolvårsdagen duga!

2017-05-12 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Monster Heads
Monsterhuvuden alltså... Vilket ju i praktiken var exakt vad Horror Heads var för något men whatever. Dessa var dock i skalan mindre än Horror- men större än Shrunken Heads. Sedan huruvida någon egentligen efterfrågade något sådant, det vete väl fan men här har vi dem i alla fall, sex stycken sk Monster Heads som trängde sig in någonstans mitt i typ under våg tre.

2017-03-18 Lekcenter: Mighty Max våg 3:2 - Battle Warriors!!
Två Battle Warriors till!! Det kom visst två Battle Warriors till som vi på POPKORN inte ens kände till som barn!! WTF liksom?! Ja, eller hur? Erhm, ja, hur som helst, här har vi nu Gargoyle och Cybot alltså. Klicka bara vidare och läs mer om exakt hur väl de där tomtenissarna på Bluebird fyllde ut raden med Battle Warriors. ^_^

2017-01-21 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Battle Warriors!
En dag på gamla Leksaksmagasinet såg vi fyra stycken nya "kroppar" hängandes där bland alla Doom Zones och Horror Heads. Över 20 år senare kan ni läsa mer om detta här på POPKORN! Ja, snarare än att bara fortsätta rakt uppifrån och ner med de diverse Mighty Max-huvudena inleder vi det nya året med något nytt för tredje vågen i ordningen och hoppar rätt på Battle Warriors-figurerna!

2016-11-19 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:3
Tredje gången gillt eller..? Turen har i alla fall kommit till det tredje och sista paret av den tredje och sista vågens Doom Zones att få dess beskärda del av uppmärksamhet här på sidan. Och vilken avrunding, det må man säga! Läs vidare för vad som vi rent spontant vågar påstå är de häftigaste, fyndigaste och maffigaste stora sk banorna evah i Mighty Max - Cyberskull och Nautilus!

2016-10-08 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:2
Årstider kommer och årstider går. Sommaren har då så smått övergått till höst och på plats i vår nya och åter stationära redaktion så står vi fast vid våra ord och gör vårt bästa för att hålla vad vi lovat. För närvarande innebär det ytterligare två nya Doom Zones ur den tredje vågens Mighty Max att presentera här i vårt lekcenter. Mycket nöje!

2016-09-10 Lekcenter: Mighty Max Doom Zones våg 3:1
Så var sensommaren kommen till slut och i och med det så var det alltså också dags att återuppta utbygganden av Mighty Max-arkivet här på POPKORN. Som sagt var, så ska det bli med. Även om undertecknad önskar att det hände under lite trevligare omständigheter bakom kulisserna än de som för närvarande råder och som vi för övrigt inte behöver gå närmare in på här och nu, så ska vi ju inte låta oss nedslås av det utan tvärtom bara köra på och köra hårt!

2016-03-27 Lekcenter: Mighty Max våg 3 - Överblick
Nu tar vi vårledigt från nya uppdateringar här på redaktionen under tiden som avdelningen topplistor ses över på allvar! Jan återkommer till utbyggandet av Mighty Max-arkivet senare under sommaren och fortsätter då också vidare in på den tredje tillika avslutande vågen av leksakslinjen. Sist men inte minst för säsongen bjuder vi på ett litet påskägg, i form av en sammanfattning över den tredje vågen i fråga som illustrerar mer eller mindre vad som komma skall. ;p

2016-03-26 Lekcenter: Mighty Max Storms Dragon Island
Nu gäller det! Nu avrundas sent omsider den andra vågens Mighty Max-eskapader här på POPKORN! Nu är det dags att tillsammans med Max storma Dragon Island!! Detta är del 2 av den sedan länge omtalade finalen för våg 2. Den sista akten innan vi går vidare över till den tredje vågen som i sin tur avslutar serien. Men hur blir det nu då? En värdig sista uppgörelse för den här vågen eller har vi redan gått igenom bättre set än så här? Den som klickar vidare får se.

2016-03-12 Lekcenter: Mighty Max Defies the Dread Star
Vi har äntligen kommit fram till första delen av den stora finalen för våg 2! Nästa uppdatering inom POPKORN:s Mighty Max-avdelning blir således den sista för den här vågen och då kikar vi närmare på den nya Skull Masters nya näste. Men det kom alltså ut ytterligare ett större set under samma period, så först tar vi ju såklart itu med detta! Den här gången ska det heller inte ta längre tid än vad pixelklubben existerat mellan uppdateringarna så håll bara utkik!

2016-01-30 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Heroes & Villains Collections
Vi fortsätter det nya året med ett nytt inslag om den gamla Mighty Max-linjen då Janne återkommer ännu en gång till sitt eget lilla skötebarn här på sidan, fast besluten att en vacker dag fullfölja vad som en gång påbörjades och inte vila förrän han har begåvat världen med det mest fulländade arkiv vad gäller Mighty Max som människan någonsin skådat. Det närmar sig den stora finalen nu för våg 2 men innan dess sticker vi in med något litet annat emellan också...

2016-01-16 Lekcenter: Trollfrisyrer
Vi inleder det nya året med ett äldre inslag i ny fin form då Tina återkommer med pompa och ståt som bevandrad trollhårstylist, fast besluten att inte låta Jannes text om Mighty Max-skallarna med trollhår vara den enda trollhårtexten uppe på sidan och lägligt nog rätt i tiden att sporra intet ont anande läsare inför Trolls-filmen som har biopremiär världen över i år! Vad som började som en leklådetext och sedan blev en topplista har hur som helst hittat hem igen.

2015-12-15 Lekcenter: Mighty Max våg 2: Dread Heads
Efter ett motorstopp som heta duga så kör vi igen helt enkelt!! Senast då det begav sig såg det också ut som att vi härnäst skulle gå igenom de återstående två större seten från våg nr 2 och lämna uppsättningen Dread Heads till sist. Vid närmare eftertanke gör vi dock tvärtom och ger nu förtur åt Dread Heads så sparar vi de stora bjässarna till finalen för denna vågen. Under tiden som gått har f.ö Bad Eggz Bunch, Savage Mondo Blitzers, Monster in My Pocket och M.U.S.C.L.E. åter lagts upp under "smågubbar" ifall nu någon missade det. ^_^


2014-08-30 Lekcenter: "Robotar och sånt" samt "Lite av varje"
Robotar och sånt... Menar de pellejönsarna allvar?! Här trodde man att måttet var rågat med "smågubbar" och "småvärldar" men icke för då så kommer de allt dragandes med "robotar och sånt" och som om det inte vore besynnerligt nog så lägger de till "lite av varje" också. Vad sjutton ska det betyda egentligen? Ja, ni har ju surfat vidare in på vårt lekcenter och ser själva. Tydligen så handlar det lite om GLO Friends och Powers of Grayskull. Vad för robotar och sånt det för övrigt rör sig om är dessa Multimac och Robot Leo 1004-tingestar samt andra generationens Transformers Axelerators, Grimlock och Skyscorchers.


2014-07-28 Lekcenter: Lekcenter återlanserat
Omkodningen av POPKORN går framåt kära medsurfare. Nu är det så att somliga av oss på redaktionen har likaså gått framåt i livet och har egna familjer att tänka på och passa på att besöka badstränder med. Eftersom vi inte har det här som heltidsjobb tar det med andra ord den tiden det tar men framåt går det allt och nu är iallafall delar av vårt omdesignade lekcenter uppe på nytt. De allra första texterna som kom upp på gamla POPKORN för 7-8 år sedan handlade främst om leksaker, speciellt Trash Bag Bunch och Mighty Max så det är väl passande att vi börjar den stora återlanseringen i precis den änden.

Till arkivet!
Lite av varje

|- GLO Friends
|- Powers of Grayskull
|- Trollfrisyrer
|- Vår egen toyblogg

Robotar och sånt

|- Multimac
|- Robot Leo 1004
|- TF G2 Axelerators
|- TF G2 Grimlock
|- TF G2 Skyscorchers

Smågubbar

|- Bad Eggz Bunch
|- M.U.S.C.L.E.
|- Monster in My Pocket
|- Savage Mondo Blitzers
|- Trash Bag Bunch
|- Zbots

Småvärldar

|- Mighty Max
|--- 1:a vågen i fokus
|--- 2:a vågen i fokus
|--- 3:e vågen i fokus
|--- Mighty McMax-set

POPKORN bedrivs som en helt fristående ideell sysselsättning och är inte del av något
annat samfund, samarbete eller liknande. Ansvarig uppläggare för sidan är Jan Komsa.